Actief Wonen – Zien: het hotel dat boven één van Noorwegens grootste fjords hangt

De architectuur van dit hotel is adembenemend en angstaanjagend tegelijk!

In Scandinavië doet er zich een opmerkelijke, maar schitterende trend voort: architecten kiezen de meest spectaculaire plaatsen voor hotels en restaurants uit. Na het impressionante onder water restaurant ‘Under‘ krijgt Noorwegen er mogelijk weer een parel bij. Althans als het van de Turkse designstudio Hayri Atak afhangt toch… Het architectenbureau ontwierp een conceptueel plan voor een bijzonder hotel dat boven een fjord hangt.

Het hotel is helaas nog geen realiteit maar een veelbelovend concept. De Turkse designstudio deed echter een spectaculair voorstel om een boetiekhotel tegen één van Noorwegens grootste klifs te bouwen. De Preikestolen klif – de vermeende plaats van het concept – is reusachtig en steekt maar liefst 605 meter boven de Lysefjord uit, in de Noorse gemeente Forsand.

Een adembenemend stukje architectuur dat met vijf verdiepen boven een wijdse fjord bengelt, met een gigantisch uitstekend glazen zwembad op de laagste verdieping dat een indrukwekkend – maar stiekem ook angstaanjagende – uitkijk biedt op de Noorse natuur. Bovenop de top van de klif werd ook ruimte voorzien voor een fantastisch balkon met een 180 graden zicht op het fjord en  de omringende bergen.