Aftonbladet – Bilderna: Hotell längs med bergvägg i Norge

Cliff Concept Boutique Hotel än så länge bara ett koncept

Ett nytt hotellkoncept har lanserats. Det är en arkitektbyrå i Turkiet som har designat ett hotell kan hänga ut från en klippa i Norge, med hisnande utsikter ut över fjorden och en genomskinlig pool att simma i, långt över marken.

Ett vackert men läskigt hotell har designats för en klippa i Norge. Hotellet ska enligt designen hänga på en klippa, närmare bestämt Preikestolen som är en fjällplatå vid nordsidan av Lysefjorden i västra Norge. Det är Hayri Atak Architectural Design Studio, baserade i Istanbul, som står bakom designen, skriver Independent.

Nu har arkitektbyrån släppt bilder på hur hotellet, vid namn ”Cliff Concept Boutique Hotel”, skulle kunna se ut. Bilderna visar hotellet som hänger från bergväggen, med ett antal balkonger som erbjuder en svindlande utsikt över fjorden nedanför. Vid hotellets topp, som ligger i höjd med fjällplatån, syns en utsiktsplats, och hotellet har även en pool som hänger över fjorden. Den avlånga poolen är helt byggd i glas, så att simmarna kan se hela vägen till fjorden långt under dem.

Men det finns en hake, antagligen kommer hotellet aldrig att byggas, berättar arkitektbyrån. Men kanske kan andra hitta inspiration i arkitektbyråns design?