Expressen – Känd norsk utsiktsplats kan få vågat hotell

Preikestolen i Norge erbjuder en hisnande utsikt. Nu har en designstudio utarbetat ett förslag om att bygga ett boutiquehotell utmed klippavsatsen, rapporterar The Independent.

Kan ”Cliff Concept Boutique Hotel” komma att bli verklighet på en av Norges mest kända och spektakulära turistattraktioner? Preikestolen, den dramatiska fjällplatån vid nordsidan av Lysefjorden, öster om Stavanger.

Designförslaget visar ett hotell som bokstavligt talat klamrar sig fast på den drygt 600 meter höga klippavsatsen. Ritningen består av ett antal balkonger, en utsiktsplats och en infinitypool (mer om den nedan). Alla med utsikt över Lysefjorden och det dramatiska fjällandskapet runtomkring.

Den mest häftigaste detaljen på hotellet är infinitypoolen, som skjuter ut över fjorden i en hisnande vinkel är byggd helt i glas vilket tillåter (de som vågar…) utsikt i alla väderstreck, inklusive nedåt fjorden.

För de som tycker det verkar lite väl äventyrligt att bada i en glaspool 600 meter över havet, finns möjlighet att njuta av utsikten på soldäck.

Än så länge finns hotellkonceptet bara på ritbordet hos Hayri Atak Architectural Design Studio, en turkisk designbyrå med bas i Istanbul.